Focșaniul a aniversat 162 de ani de la Unirea Principatelor Române
2021-01-25 12:01:51

Focșaniul a aniversat 162 de ani de la Unirea Principatelor Române

La 162 de ani de la Unirea Principatelor Române, Focșaniul a îmbrăcat straie de sărbatoare aniversând, așa cum se cuvine, ceea ce avea să rămână în Istoria Națională drept momentul dinaintea Independenței de Stat din 1877 și a Marii Uniri de la 1918.
Astfel, sâmbătă 23 ianuarie 2021, de la ora 17.00 la Sala Balada a avut loc spectacolul artistic "Uniți în cuget și-n simțiri" organizat de Ansamblul Folcloric "Țara Vrancei" și Teatrul Municipal "Maior Gh. Pastia".
În dimineața zilei de duminică, 24 ianuarie 2021, angajați ai Primăriei Municipiului Focșani au întâmpinat credincioșii veniți la Catedrala "Sf. Cuvioasă Pasacheva", împărțindu-le tuturor fulare tricolore și cocarde. De la ora 10.00, Primarul Cristi Valentin Misăilă a participat, împreună cu Președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Cătălin Toma și Prefectul Județului Vrancea, la slujba de TeDeum oficiată de IPS Ciprian, Episcopul Buzăului și Vrancei, eveniment transmis on-line pe pagina de facebook a municipalității.
Ziua a continuat cu întâlnirea dintre edilul Focșaniului și deputatul Octavian Țîcu, Președintele Partidului Unității Naționale din Republica Moldova. Primarul Misăilă a discutat cu oaspetele său despre actuala situație politică din Republica Moldova și mai ales despre cum se poate implica Focșaniul în diverse proiecte ce vizează în mod special susținerea educației în orașele și satele fraților de peste Prut.
Minirecitalul susținut de Ansamblul Folcloric "Țara Vrancei", de la ora 12.45 în Piața Unirii din Municipiul Focșani, a fost urmat de un ceremonial militar organizat de Garnizoana Focșani, la care au participat IPS Ciprian, Episcopul Buzăului și Vrancei, Primarul Municipiului Focșani, Președintele Consiliului Județean Vrancea, Prefectul Județului Vrancea, Președintele Camerei Deputaților, Președintele Partidului Unității Naționale din Republica Moldova și alți oficiali locali și județeni. Și aici, ca și la Catedrală, cei prezenți în Piața Unirii au primit din partea angajaților Primăriei Municipiului Focșani cocarde, stegulețe și fulare tricolore.
După mesajele adresate focșănenilor și vrâncenilor strânși în Piața Unirii din Focșani, oficialitățile s-au deplasat către fosta Prefectură Putna, unde a avut loc inaugurarea clădirii, unde vor fi, conform declarațiilor Președintelui Consiliului Județean Vrancea, înființate mai multe filiale ale universităților din București și Iași.
Ca de fiecare dată în ultimii ani, colonelul Ilie Roșu, care a alergat peste 200 de maratoane și 10000 km, ne-a onorat cu prezența și spiritul său extraordinar la cea de-a V-a ediție a Maratonului Unirii, devenit un eveniment de tradiție în cadrul manifestărilor dedicate Unirii Principatelor Române.
Seara s-a încheiat cu tradiționalul concert susținut la Sala Balada de Orchestra de Cameră "UNIREA" a Ateneului Popular "Maior Gh. Pastia", în deschiderea căruia Primarul Cristi Valentin Misăilă a premiat 20 cupluri de "aur" - familii focșănene care au împlinit 50 ani de căsătorie, fiind pentru noi toți modele de urmat.
La Mulți Ani, Focșani!
La Mulți Ani, România!

 

Biroul de presă

 

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect